Biobased

Door gebruik van plantaardigkunststof  reduceren de producten CO2

noun_plantaardig

Plantaardig

Recyclebaar

Co2 reducerend

Productvoordelen

Er zijn drie grote voordelen van biobased kunststof producten in vergelijking met aardolieproducten: er wordt bespaard op fossiele grondstoffen door gebruik te maken van natuurlijke producten, zoals planten, maïs, houtvezels of suikerrietafval. Verder is de productieketen milieuvriendelijker. Daarnaast heeft biobased kunststof de eigenschap om CO2 te neutraliseren. Planten gebruiken CO2 om te groeien. Deze biomassa wordt gebruikt om kunststof van te maken. 

Indien de kunststoffen in een circulaire kringloop belanden, wordt de CO2 blijvend opgeslagen.

Voor de biobased producten gebruikt Ruplex Bio-PE. Dit kunststof is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van suikerrietafval uit Brazilie. Het kunststof is volledig recyclebaar, maar niet composteerbaar. De producten die Ruplex maakt van dit kunststof kunnen dus een tweede leven krijgen na gebruik. Het product wordt vermalen en opnieuw geëxtrudeerd. De Bio-PE kan via dezelfde productie- en verwerkingstechnieken verwerkt worden als fossiele PE.

Ruplex maakt ook producten van composteerbaar biobased kunststof.

drill

Eenvoudige montage

Egale verlichting met minimale schaduwvorming

1 stroompunt voor 60

Productcase

De LED-lijnverlichting van Ruplex is zeer functioneel in gebruik. Dit is waar het voor de klant uiteindelijk om draait. De strakke armaturen kunnen aan elkaar worden gekoppeld, waardoor een lange lichtlijn zonder onderbrekingen ontstaat. De lichtlijnen werken tot maximaal 40 meter op slechts één stroomvoorziening (stekker) en stroomverdeler (driver), wat kosten bespaart. Dit maakt de LED-systemen uitermate geschikt voor grote hallen, kassen, magazijnen en stallen.

De LED-lijnverlichting is water-en ammoniak bestendig, wat in het bijzonder voor de agrarische sector van belang is. De beschermingsgraad is IP67, een hoge gradatie van vochtbestendigheid.

De lange lijnen stralen een egaal licht uit, nagenoeg zonder schaduweffecten.

Met de zuinige LED-lijnverlichting van Ruplex kan tot 80% op de energiekosten worden bespaard door het slimme, dimbare systeem. De LED-strip is eenvoudig te vervangen.

Bekijk onze branches

Technische uitleg

Gemaakt van plantaardig kunststof

Recyclebaar

Slagbestendig

Zowel voor extrusie als spuitgietproducten

Kan elke fossiele kunsstof vervangen

CO2 reducerend

Geïnteresseerd?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over hoe deze toepassing bij u van kracht kan zijn.

© 2024 Ruplex | Privacy policy | Cookie policy