Products of change

Ruplex is business partner van het Wereld Natuur fonds, zij doneren maandelijks een bedrag wat besteedt wordt aan het Biljoen bomen project en de bescherming van de ijsberen op de smeltende poolkappen.

Partner van het WNF

CO2 reducerend

Social enterprise

CO2 reductie

Voor elke meter LED-lijnverlichting die Ruplex verkoopt, plant zij 1 m2 olifantengras bij Nederlandse boeren. Olifantengras is een gewas dat bijna vier meter hoog wordt.

Dit gras wordt vervolgens gemaaid, vermalen en tot korrels gevormd, samen met andere natuurlijke vezels, waarna er door Ruplex onder andere LED-armaturen van worden gefabriceerd. Daarna groeit het gewas weer snel aan. Elke m2 olifantengras neemt 60 kilo CO2 op uit de lucht. Dit CO2 is blijvend in de plant opgeslagen, ook nadat er dus LED-armaturen van zijn gemaakt. Dit proces van maaien herhaalt zich gedurende de levensduur van het gewas, zo’n 20 jaar.

Naast olifantengras en andere natuurlijke vezels bestaan de producten uit afval van suikerriet. In plaats van dat het afval van de rietsuiker daar verbrand wordt, kan dit als belangrijke plantaardige grondstof gebruikt worden, zoals voor de producten van Ruplex.

LED wordt massaal geproduceerd in Azië. Helaas kan niemand er omheen dat de LED-strip zelf metalen bevat. Daarom is Ruplex er zo trots op dat zij er met de combinatie van de plantaardige grondstoffen per saldo toch een positieve ecologische ‘footprint’ heeft bereikt.

Grondstofvoordelen

Ruplex produceert kunststof producten van zuiver plantaardige materialen. Zoals aardappelzetmeel, suikerrietafval en oliefantengras. Waarmee zij zorgt voor een circulaire economie. De CO2 die in de producten zit opgeslagen bedraagt meer dan dat er in de productieketen wordt uitgestoten.

Ruplex wil daar ook transparant en eerlijk over zijn; een van de kenmerken van een Social Enterprise.

Alle mogelijkheden

Afsluitdoppen

Verlichtingsarmaturen

Stopcontacten

Behuizingen meterkasten

Sedumtray’s

Verpakkingen

Mosstokken

Plinten

Bloempotjes

Heb jij een idee?

Daag ons uit

Onze toepassingen zijn overal mogelijk

Ruplex helpt klanten van idee naar product. Dat betekent dat Ruplex de 3D-tekeningen faciliteert,
de matrijs kan tekenen en laten maken en de producten (door middel van spuitgieten en extrusie) kan produceren. Dit biedt diverse voordelen:
het ‘stapelen van marge’ door diverse partijen wordt voorkomen, de pasvorm van diverse (deel-)producten is goed optimaliseerbaar en de doorlooptijd is kort.

© 2021 Ruplex | Privacy policy | Cookie policy