Biodegradable

Dezelfde toepassingen als fossiele kunststoffen maar dan plantaardig en biodegradeerbaar

noun_biobasedkunststof

Gemaakt van biobased kunststof

Biologsich afbreekbaar

Net zo hard als fossiele kunststof

Productvoordelen

Biodegradable oftewel biodegradeerbare producten zijn producten die – zonder toevoeging van kunstmatige middelen – uiteenvallen in water, kooldioxide (CO2) en biomassa.

Het proces van de biologische afbraak is afhankelijk van omgevingsfactoren. Bijvoorbeeld van de plaats, de temperatuur, het gebruikte materiaal en de toepassing. Nadat het product is gedegradeerd functioneert het als bodemverbeteraar en soms zelfs als minerale meststof.

Een kunststof die Ruplex gebruikt is PLA. PLA is een 100% biobased kunststof die onder andere voldoet aan het EN13432 keurmerk voor composteerbare producten. Hiermee is PLA goedgekeurd voor voedselcontact-toepassingen en daardoor breed inzetbaar voor projecten van Ruplex.

Biobased kunststof is veel beter voor het milieu dan kunststof op oliebasis. Maar daarnaast is ook de productie een stuk milieuvriendelijker dan die van producten die gebaseerd zijn op olie. Zo wordt tijdens het productieproces 60% minder CO2 uitgestoten bij de verwerking van biobased kunststof en worden in de totale productieketen 50% minder fossiele grondstoffen gebruikt dan tijdens de productie van conventionele kunststoffen, zoals PET.

noun_aardappelzetmeel

Gemaakt van aardappelzetmeel

Impact bestendig

Voorheen van fossiel kunststof

Productcase

In Nederland wordt veel geofysisch onderzoek gedaan om meer te leren over en gebruik te  maken van aardwarmte. De gaten die hiervoor in de bodem worden geboord, worden opgevuld met een kartonnen buis gevuld met vulkanisch as. Aan beide kanten worden de buizen afgesloten met een speciale dop. De buis vergaat als deze nat wordt, en het vulkanische as zwelt op en wordt klei. Ruplex heeft voor dit project biodegradeerbare kunststof doppen gemaakt die tevens impactbestendig zijn. Dit is noodzakelijk omdat de doppen met behulp van een hamer worden gemonteerd. Nadat de kartonnen buis is verteerd, blijven slechts de composteerbare doppen over.

Technische uitleg

Gemaakt van plantaardig kunststof

Biodegradeerbaar

Slagbestendig

Geschikt om voedsel te verpakken

Lost op tot bodemverbeteraar

CO2 reducerend in productie

Geïnteresseerd?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over hoe dit product bij u van toepassing kan zijn.

┬ę 2021 Ruplex | Privacy policy | Cookie policy