DUURZAME LIJNVERLICHTING VOOR FITTERE PAARDEN

Doordat paarden minder slaaphormoon aanmaken zullen zij vitaler zijn en beter in hun vacht zitten. Daarnaast zorgt de lage verblindingsfactor voor een prettige omgeving voor dier, ruiter en/of instructeur.

LINEPRO® – ECHT DUURZAME LED VERLICHTING

Egale lijnverlichting met minimale schaduwen
Tot 90% besparing op energiekosten
IP67 water- en Ammoniakbestendig
Kosten- en tijdbesparing door simpele montage
Gemaakt van planten in plaats van aardolie
Eén stroompunt voor max. 40 meter verlichting
NA
VOOR

VITALE PAARDEN

Goede verlichting draagt bij aan een hoger energieniveau en een gezondere vacht van je paard. Als de dagen langer worden, verruilt het paard zijn wintervacht voor een zomervariant en geeft het een algehele vitalere indruk.

Minder slaaphormoon
Deze conditie kun je vasthouden op het moment dat het najaar intreedt en de dagen korter worden. Namelijk door goede stalverlichting. Als het langer licht is, maakt je paard minder melatonine (het slaaphormoon) aan en heeft daardoor meer energie. Ook draagt goede en continue verlichting positief bij aan de hormoonhuishouding waardoor merries vruchtbaarder zijn.

Nauwelijks schaduwvorming
Doordat de verlichting van wand tot wand wordt opgehangen heb je in de rijbaan een egale lichtverdeling en dus geen schaduwvorming wat voor veel kijkerige of bodemschuwe paarden een uitkomst biedt.

Betere vruchtbaarheid
Ook binnen de fokkerij speelt stalverlichting een belangrijke rol. Verlichting heeft namelijk een grote invloed op de hormoonhuishouding en vruchtbaarheid van paarden. Door een lichtregime van 16 uur licht met een lichtniveau van minimaal 150 tot 200 lux verleng je de dagen: de spreekwoordelijke winterdip wordt voorkomen. Hierdoor worden merries beter hengstig en zullen zij makkelijker drachtig worden.

Geïnteresseerd?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over hoe dit product bij u van toepassing kan zijn.

© 2021 Ruplex | Privacy policy | Cookie policy