Over Ruplex

Het familiebedrijf Ruplex bestaat sinds 1997 en wordt sinds 2017 geleid door vader Kees, zoon Mikel en Mikels vriendin Kim. Ruplex (voorheen Run Plastic Extrusion) houdt zich sinds 1997 bezig als fabrikant van verlichtingsproducten. Het gebruik van oliehoudende kunststoffen bij de productie van verlichtingssystemen en de gevolgen daarvan voor het milieu, stuitte de familie tegen de borst.

Vanuit die innerlijke motivatie hebben zij het roer volledig omgegooid en is Ruplex ontstaan. Ruplex fabriceert sindsdien kunststof producten die volledig uit bio-based materiaal bestaan. Het kunststof is gemaakt van afval van suikerriet en olifantengras.

Waar wij voor staan

Maar het gebruik van natuurlijke materialen alleen is niet genoeg. Ruplex biedt daarnaast maatschappelijke meerwaarde in de vorm van een circulaire economie. Doordat Ruplex bezig is met een eigen blockchain, kunnen producten in de nabije toekomst perfect en effectief gerecycled worden. Deze blockchain staat op elk product en bevat het ‘recept’ van het product, waardoor het volledig hergebruikt kan worden.

Werkwijze

Ruplex helpt klanten van idee naar product. Dat betekent dat Ruplex de 3D-tekeningen faciliteert, de matrijs kan tekenen en laten maken en de producten (door middel van spuitgieten en extrusie) kan produceren. Dit biedt diverse voordelen: het ‘stapelen van marge’ door diverse partijen wordt voorkomen, de pasvorm van diverse (deel-)producten is goed optimaliseerbaar en de doorlooptijd is kort.

Partners

Ruplex is business partner van het Wereld Natuur fonds. Ruplex doneert maandelijks een bedrag wat besteed wordt aan het Biljoen bomen project en de bescherming van de ijsberen op de smeltende poolkappen.

© 2021 Ruplex | Privacy policy | Cookie policy