Mosstok duurzaam

Bent u op zoek naar duurzame kunststofproducten? Ruplex maakt producten van biobased kunststof. Hierdoor kunnen wij zelfs een mosstok duurzaam maken! Biobased kunststof is geproduceerd vanuit natuurlijke materialen, zoals houtvezels en suikerrietafval. Het voordeel hiervan is dat het productieproces en de afbreking milieuvriendelijk zijn. Daarnaast kan het kunststof ook gerecycled worden en kan het al het fossiele kunststof vervangen.

Meer weten over biobased kunststof? Neem gerust contact op!

Mosstok duurzaam van Ruplex

Voor de biobased producten gebruikt Ruplex Bio-PE. Dit kunststof is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van suikerrietafval uit Brazilië. Het kunststof is volledig recyclebaar, maar niet composteerbaar. De producten die Ruplex maakt van dit kunststof kunnen dus een tweede leven krijgen na gebruik. Het product wordt vermalen en opnieuw geëxtrudeerd. De Bio-PE kan via dezelfde productie- en verwerkingstechnieken verwerkt worden als fossiele PE.

Voor elke meter LED-lijnverlichting die wij verkopen, planten we 1 m2 olifantengras. Dit gras kan tot bijna vier meter hoog worden. Van de korrels in het gras maakt Ruplex onder andere LED-armaturen. Daarnaast neemt elke m2 van dit grassoort 60 kilo CO2 op uit de lucht. Dit zorgt er dus ook nog eens voor dat het gras een positieve invloed heeft op het milieu.

Kom met ons in contact

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze biobased producten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via het formulier op onze website, per mail of telefonisch. Onze medewerkers staan graag voor u klaar en helpen u verder. Daarnaast houden wij ook van een uitdaging! Heeft u dus een vraagstuk waarbij onze producten een oplossing kunnen bieden? Laat het ons gerust weten. Ruplex staat voor u klaar.

Geïnteresseerd?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over hoe dit product bij u van toepassing kan zijn.