Duurzame lijnverlichting
voor fittere paarden

Door goede verlichting maken paarden minder slaaphormoon aan. Hierdoor zullen zij vitaler zijn en beter in hun vacht zitten. Daarnaast zorgt de lage verblindingsfactor voor een prettige omgeving voor dier, ruiter en/of instructeur.

Online lichtadvies

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel geld jij verdiend aan een investering in de plantaardige LED LinePro®!

bestel direct

Jouw plantaardige lichtlijnen binnen 3 werkdagen in huis.

gratis lichtplan

Jouw hal of stal voorzien van echt duurzame verlichting? Vraag ons gratis 3D lichtplan aan.

LinePro® – echt duurzame LED verlichting

Egale lijnverlichting met minimale schaduwen

Tot 80% besparing op energiekosten

IP67 water- en Ammoniakbestendig

Kosten- en tijdbesparing door simpele montage

Gemaakt van planten in plaats van aardolie

Eén stroompunt voor max. 40 meter verlichting

Vitale paarden

Goede verlichting draagt bij aan een hoger energieniveau en een gezondere vacht van je paard. Als de dagen langer worden, verruilt het paard zijn wintervacht voor een zomervariant en geeft het een algehele vitalere indruk. 

Minder slaaphormoon

Deze conditie kun je vasthouden op het moment dat het najaar intreedt en de dagen korter worden. Namelijk door goede stalverlichting. Als het langer licht is, maakt je paard minder melatonine (het slaaphormoon) aan en heeft daardoor meer energie. Ook draagt goede en continue verlichting positief bij aan de hormoonhuishouding waardoor merries vruchtbaarder zijn. 

Nauwelijks schaduwvorming

Doordat de verlichting van wand tot wand wordt opgehangen heb je in de rijbaan een egale lichtverdeling en dus geen schaduwvorming wat voor veel kijkerige of bodemschuwe paarden een uitkomst biedt.

Betere vruchtbaarheid

Ook binnen de fokkerij speelt stalverlichting een belangrijke rol. Verlichting heeft namelijk een grote invloed op de hormoonhuishouding en vruchtbaarheid van paarden. Door een lichtregime van 16 uur licht met een lichtniveau van minimaal 150 tot 200 lux verleng je de dagen: de spreekwoordelijke winterdip wordt voorkomen. Hierdoor worden merries beter hengstig en zullen zij makkelijker drachtig worden.

Missie

Ruplex is een ‘Social Enterprise’, wat betekent dat zij voornamelijk onderneemt vanuit een maatschappelijke missie. Ruplex produceert duurzame LED-lijnverlichtingssystemen. Niet zomaar duurzaam, maar ècht duurzaam in de zin dat de wereld er beter van wordt!

Zo zijn de LED-verlichtingsarmaturen gemaakt van afval uit suikerriet en van olifantengras, dus helemaal plantaardig. De verlichting houdt daarmee per saldo meer CO2 vast dan dat zij tijdens het gehele productieproces uitstoot.

Contact

Bosmanskamp 22, 4191MV Geldermalsen

LED@ruplex.com

085 - 10 54 000

Condities & Privacy

Onze algemene voorwaarden vindt je hier en de privacy voorwaarden hier.

Socials

Partner/support van:

en_GB